2 Ocak 2010 Cumartesi

Memleketimden İnsan Manzaraları - 2

Sanmayın ki bu haberleri tüm haber portalını didik didik arayıp tarayarak buluyorum, bunlar kendinden pişip geliyor, anasayfada manşetten veriliyor. Bakalım 2011'e girdiğimizde sepette kaç tane biriktirmiş olacağız bunlardan. "Blog denen şey aslında kanatlı bir kuştur, blogcuları uçur." sloganıyla hareketle, bu konuda bir anket hazırlamalıyım bence.

Rize'de Merkeze bağlı Gülbahar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde böyle bir ev varsa bölgede ikamet eden arkadaşlardan ricam bizlerle bu binanın fotoğraflarını paylaşmaları, çünkü ben artık bu kadarına inanamıyorum.

Ve en sevdiğim kısıma geldik, kafası dumanlı editörden seçmeler. Birinci sırada bir garip üçüncü sayfa haberi, komşular birbirine biber gazı sananlar yanılıyor, komşular öyle çetin cevizmiş, öyle vahşice kavga ediyormuş ki polis amcalar onları biber gazı kullanarak ayırabilmişler, yok artık diyorum, gaz kullanmak alışkanlık olmuş diyerek bu haberi mantıksal bir boyuta taşıyorum. İkinci sırada Gaziantep kentimizdeki Çekirdekçi Han'ın başına gelenlerin hazin öyküsü, yıkılmaya yüz tutması mı dersiniz, yoksa otopark olarak kullanılıyor olması mı dersiniz, yok yetmedi bunlar diyorsanız, işte karşınızda ne kullandığını merak ettiğim okuyucuların güzide yorumları, biri sidik yarıştırma peşindeee diğeriyse bir noktaya saplanmış kalmış: (prensip olarak yorumcuların isimlerini gizli tutacağım.)

Son olarak aslında hepimizin çok yakından tanıdığı "ver başlıkta çoşkuyu, merakı, tıklasın millet içeriği görünce afallasın, hepsi de bu işe müptela olsun, haber maber bahane eğlence şahane" mantığı. Habere tıklamanızla, sayfanın açılması arasındaki geçen internetin hızına göre milisaniyelerde ya da saniyelerde, siz kendi kendinize, "Deniz, otomobilleri 1.5 ay sonra iade etmiş. Hangi Deniz? Deniz insan mı banka mı, borç harç işi mi?" derken, sayfa birden açılıveriyor.

Eminim ki bu başlığı atan insanmüsveddesi, küçükkene "Adım Murat, gel koyayım da iki tur at." ya da "Bunu yazan Tosun, okuyana kosun." tadında esprilerle büyüdü, hatta bunları çıbık kullanarak güzide güney sahillerimizin beyaz kumlarına yazdı, falan filan işte.

Hiç yorum yok:

Defteri kurcala!