3 Ocak 2010 Pazar

Memleketimden İnsan Manzaraları - 3

Evet bu sefer de karşınıza muhteşem bir insanlık haliyle çıkmanın haklı gururunu yaşıyorum. Haberi yazan da okuyan da öyle bir şaşkınlığa uğramış ki, ne editör bu durum buna benzer diye sınıflandırma işine girişip saçmalayabilmiş, ne de okuyucular bir yorum yapabilmiş.

Şimdi bu haberi normal bir insan okuduğu anda, ilk olarak oha yaa 21. yüzyılda hala böyle iş mi olur tepkisi filan veriyor. Bu ilk şaşkınlık geçtiği anda akılda şu sorular beliriyor, ya bu olay nasıl haber oldu, burdaki sorgulama haberin haber değeri taşıyıp taşımamasından öte [taşımadığı zaten ortada taşısa burada olmazdı] sözde haber ajansındaki haberi yapan kişi nasıl oldu da bu olaydan haberdar oldu da, gitti de, cuma namazının ardından duasını eden cemaati çekti. Bu iş gerçekten olduysa, bu işi imam mı, muhtar mı kim organize edip de haber ajansına köyün reklamı amaçlı duyurdu.

Tabi ki bütün bunlar çok saçma geldiği için insan düşünüyor, kendi kendinize diyorsunuz ki "Baktılar günlerden cuma, arşivden bir fotoğraf buldular, saçma hikayeyi de döşediler üstüne, kaktırdılar gitti haber diye." Tam bu noktada, fotoğrafın altındaki ilişkili fotoğrafları göster gözünüze çarpıyor ve tıklıyorsunuz, acaba cemaatin başka ne fotoğrafı varmış, günahlarını mı aldım adamların diye.

Ve olabildiğine alakasız fotoğraflarla karşılaşıyorsunuz. Şüpheleriniz cevabını aldınız galiba.

Hiç yorum yok:

Defteri kurcala!